Ultraprosessert : hvorfor spiser vi greier som ikke er mat ¦ og hvorfor klarer vi ikke å stoppe?
Chris van Tulleken ; oversatt av Lene StoksethTulleken, Chris van · Bok · Bokmål · utgitt [2024]
Ikke ledig
Typisk ventetid: 2 dager
Henter eksemplarliste...
Fakta
Laster innhold...
Kopiér til utklippstavle
*001295096 *003NO OsBA *00520240105150803.0 *007ta *008231025s2024 no e 0 0 nob d *009 cam a22 c 4500 *019 $bl *020 #$a9788248935292$cNkr 449.00$qinnbundet *035 $a(NO-LaBS)22472006(bibid) *035 $a(NO-OsBA)0699346 *040 $aNO-OsBA$bnob$erda *041 $anob$heng *082 $a612.3$qNO-OsBA$223/nor/20240104 *090 $c612.3$dTUL *1001#$aTulleken, Chris van$d1978-$0(NO-TrBIB)1682592329947$4aut$811$_46415300 *240 $aUltra-processed people$lNorsk$_46415400 *24510$aUltraprosessert$bhvorfor spiser vi greier som ikke er mat … og hvorfor klarer vi ikke å stoppe?$cChris van Tulleken ; oversatt av Lene Stokseth *264 $aOslo$bKagge forlag$c[2024] *300 #$a406 sider *336 #$atekst$0http://rdaregistry.info/termList/RDAContentType/1020$2rdaco *337 #$auformidlet$0http://rdaregistry.info/termList/RDAMediaType/1007$2rdamt *338 #$abind$0http://rdaregistry.info/termList/RDACarrierType/1049$2rdact *386 #$aNordmenn$bn.$mNasjonalitet/regional gruppe$2bibbi$81 *386 #$af$mKjønn$812 *386 #$am$mKjønn$811 *520 #$a«Etter denne boken blir maten aldri den samme. På en måte som er bra for deg.» -Marit Kolby Veldig mye av maten vi spiser består av ingredienser som er industrielt fremstilt. Både maten og markedsføringen gjør oss avhengige, og får oss til å spise for mye. Hva er egentlig denne maten? Vet du hva den gjør med helsen din? Overvekt eller diabetes 2 er ikke din skyld. Bestselgeren Ultraprosessert er en sjokkerende beretning om en kynisk industri som ødelegger liv og helse over hele kloden. Lege og forsker Chris van Tulleken forteller hva som skjer når han bare spiser ultraprosessert mat, såkalt UPF. Han skiver personlig og engasjerende om hva forskerne har funnet ut: UPF lurer hjernen og kroppen vår, slik at vi får lyst på mer. Men den tilfører ikke kroppen den næringen den egentlig trenger. Dermed blir UPF den fremste årsaken til en rekke livsstilssykdommer og tidlig død. *650 7$aErnæring$gmenneskeleg fysiologi$0(NO-OsBA)1112823$2bibbi$9nno$_46415500 *650 7$aErnæring$gmenneskelig fysiologi$0(NO-OsBA)1112823$2bibbi$9nob$_46415600 *650 7$aProsessert mat$gnæringsmiddelteknologi$0(NO-OsBA)1430878$2bibbi$9nno$_46415700 *650 7$aProsessert mat$gnæringsmiddelteknologi$0(NO-OsBA)1430878$2bibbi$9nob$_46415800 *7001#$aStokseth, Lene$d1963-$0(NO-TrBIB)10061201$4trl$812$81$_10170600 *7001#$aTulleken, Chris van$d1978-$0(NO-TrBIB)1682592329947$iOversettelse av:$lEngelsk$tUltra-processed people$_46415300 *7001#$aTulleken, Chris van$d1978-$0(NO-TrBIB)1682592329947$lNorsk$tUltra-processed people$_46415300 *8521#$h612.3$iTUL *85641$aaja.bs.no$qimage/jpeg$uhttps://media.aja.bs.no/35a893e4-3715-4d24-bb05-256aadd46dc5/original.jpg$3Omslagsbilde *85641$aaja.bs.no$qimage/jpeg$uhttps://media.aja.bs.no/35a893e4-3715-4d24-bb05-256aadd46dc5/thumbnail.jpg$3Miniatyrbilde *900 0$aVan Tulleken, Chris$9nor$zTulleken, Chris van$_46415900 ^