Kortreist gatemat : smak av verda med råvarer frå fjord og fjell
Anne-Lise Solheim ÅmanÅman, Anne-Lise Solheim · Bok · Nynorsk · utgitt [2022] · Kokebøker
Ledig
- Sandnes, voksen: 1 av 1 ledig
Plassering: Fag (hylleplass: 641.5 ÅMA)
Henter eksemplarliste...
Fakta
Laster innhold...
Kopiér til utklippstavle
*001278735 *003NO OsBA *00520220824121605.0 *007ta *008220627s2022 no e 0 0 nno d *009 cam a22 c 4500 *019 $bl *020 #$a9788282401807$cNkr 428.00$qinnbundet *035 $a(NO-LaBS)16399273(bibid) *035 $a(NO-OsBA)0660098 *040 $aNO-OsBA$bnob$erda *082 $a641.59$qNO-OsBA$223/nor *090 $c641.5$dÅMA *1001#$aÅman, Anne-Lise Solheim$d1983-$0(NO-TrBIB)1656996720044$4aut$811$81$_41435100 *240 $aKortreist gatemat$_41435200 *24510$aKortreist gatemat$bsmak av verda med råvarer frå fjord og fjell$cAnne-Lise Solheim Åman *264 $aFørde$bSelja forlag$c[2022] *300 #$a208 sider$billustrasjoner i farger *336 #$atekst$0http://rdaregistry.info/termList/RDAContentType/1020$2rdaco *337 #$auformidlet$0http://rdaregistry.info/termList/RDAMediaType/1007$2rdamt *338 #$abind$0http://rdaregistry.info/termList/RDACarrierType/1049$2rdact *386 #$aNordmenn$bn.$mNasjonalitet/regional gruppe$2bibbi$81 *386 #$af$mKjønn$811 *520 #$aKortreist gatemat blandar urnorske råvarer og tradisjonsmat med smakar frå andre verdskjøken. Her får du oppskrifter på nydeleg street food «på norsk». Til dømes Poke Bowl frå Hawaii med norsk laks og koreansk Bulgogi med norsk hjort. Til dessert kan det kanskje smake med spanske Churros med rørte blåbær og brunostdip? Kortreist gatemat viser korleis du kan bruke råvarer du alt har heime eller lett kan få tak i: Grønsaker, frukt og bær frå hagen og fjellet, fisk og skaldyr frå fjorden. Eller lokalt kjøtt av sau, geit og hjort, dyr som ved beiting steller landskapet vårt. Kortreist gatemat inneheld omtrent 70 oppskrifter på middagar, smårettar og søte freistingar. I tillegg får du rundt 100 grunnoppskrifter på majonesar, sausar, marinadar, bakst, rører og ulike tilbehøyr. Kortreist gatemat har tips til råvarer og utstyr som gjer matlaginga enklare, til redyrking av grønsaker og til korleis du kan utnytte restematen. Kvar oppskrift har forslag til vegetarisk alternativ og QR-kode med handleliste. *546 #$aNynorsk tekst *650 7$aGatemat$ginternasjonal matlaging$0(NO-OsBA)1144128$9nno$2bibbi$_41435300 *650 7$aGatemat$ginternasjonal matlaging$0(NO-OsBA)1144128$9nob$2bibbi$_41435400 *655 7$aKokebøker$0https://id.nb.no/vocabulary/ntsf/150$9nno$2ntsf$_37486000 *655 7$aKokebøker$0https://id.nb.no/vocabulary/ntsf/150$9nob$2ntsf$_37486100 *7001#$aÅman, Anne-Lise Solheim$d1983-$0(NO-TrBIB)1656996720044$tKortreist gatemat$_41435100 *8521#$h641.59$iÅ *856 #$aaja.bs.no$qimage/jpeg$uhttps://media.aja.bs.no/aa47651c-c883-4e49-966b-6bce18a91336/cover/original.jpg$3Omslagsbilde *856 #$aaja.bs.no$qimage/jpeg$uhttps://media.aja.bs.no/aa47651c-c883-4e49-966b-6bce18a91336/cover/thumbnail.jpg$3Miniatyrbilde *900 0$aSolheim Åman, Anne-Lise$9nor$zÅman, Anne-Lise Solheim$_41435500 *950 0$aKokebok$zKokebøker$9nor$_37486200 *950 0$aMatoppskrifter$zKokebøker$9nor$_37486300 *950 0$aStreet food$zGatemat$9nor$_41435600 ^