
Middelalderens kjøkken : oppskrifter og historiene bak dem
Marianne Vedeler ; foto: Signe Marie AndersenVedeler, Marianne · Bok · Bokmål · utgitt [2023] · Kokebøker
Ledig
Høle, voksen: 1 av 1 ledig
Plassering: Fag (hylleplass: 641.59481 VED)
Plassering: Fag (hylleplass: 641.59481 VED)
Riska, voksen: 0 av 1 ledig
(Plassering: Fag)
Sandnes, voksen: 0 av 1 ledig (Plassering: Fag)
Sandnes, voksen: 0 av 1 ledig (Plassering: Fag)
Henter eksemplarliste...
Fakta
Laster innhold...
Kopiér til utklippstavle
*001291543 *003NO OsBA *00520230920125407.0 *007ta *008230627s2023 no e 0 0 nob d *009 cam a22 c 4500 *019 $bl *020 #$a9788243014886$cNkr 449.00$qinnbundet *035 $a(NO-LaBS)21109777(bibid) *035 $a(NO-OsBA)0689818 *040 $aNO-OsBA$bnob$erda *082 $a641.594810902$qNO-OsBA$223/nor/20230726 *090 $c641.59481$dVED *1001#$aVedeler, Marianne$d1966-$0(NO-TrBIB)4026328$4aut$811$81$_45766900 *240 $aMiddelalderens kjøkken$_45767000 *24510$aMiddelalderens kjøkken$boppskrifter og historiene bak dem$cMarianne Vedeler ; foto: Signe Marie Andersen *264 $a[Oslo]$bSpartacus$c[2023] *300 #$a222 sider$billustrasjoner i farger *336 #$atekst$0http://rdaregistry.info/termList/RDAContentType/1020$2rdaco *337 #$auformidlet$0http://rdaregistry.info/termList/RDAMediaType/1007$2rdamt *338 #$abind$0http://rdaregistry.info/termList/RDACarrierType/1049$2rdact *386 #$aNordmenn$bn.$mNasjonalitet/regional gruppe$2bibbi$81 *386 #$af$mKjønn$811 *520 #$aHvilke urter kunne kurerer hjertesorg? Når kom surdeigsbrødet til Norge? Hva kokte i skomakerens gryte på 1300-tallet, og hvordan fikk man maten til å holde seg helt til neste sommer? «Middelalderens kjøkken» er en historie om hva folk spiste i en tid da kyr og geiter gikk på egne bein til torget i byen og båter seilte inn med eksotiske varer fra fjerne himmelstrøk. En tid da biskopen klaget på vinprisene og det var forbudt å drikke melk på fredag før Sankthans. Boka gir ny innsikt i fortidens matkultur, basert på et mangfold av arkeologiske og historiske kilder. Med historiene følger oppskrifter på fremmed smaker og dufter fra middelalderens kjøkken. *536 #$aKulturfond *650 7$aEte- og drikkeskikkar$zNoreg$0(NO-OsBA)1177616$2bibbi$9nno$_45767300 *650 7$aMatlaging$xHistorie$xMellomalderen$zNoreg$0(NO-OsBA)1642057$2bibbi$9nno$_45767600 *650 7$aMatlaging$xHistorie$xMiddelalderen$zNorge$0(NO-OsBA)1642057$2bibbi$9nob$_45767700 *650 7$aSpise- og drikkeskikker$zNorge$0(NO-OsBA)1177616$2bibbi$9nob$_45767400 *655 7$aKokebøker$0https://id.nb.no/vocabulary/ntsf/150$9nno$2ntsf$_37486000 *655 7$aKokebøker$0https://id.nb.no/vocabulary/ntsf/150$9nob$2ntsf$_37486100 *7001#$aAndersen, Signe Marie$d1968-$0(NO-TrBIB)10004063$4pht$81$811$_45767500 *7001#$aVedeler, Marianne$d1966-$0(NO-TrBIB)4026328$tMiddelalderens kjøkken$_45766900 *8521#$h641.59481$iVED *856 #$aaja.bs.no$qimage/jpeg$uhttps://media.aja.bs.no/f639714c-ae70-4b14-89b5-1f90501486e3/original.jpg$3Omslagsbilde *856 #$aaja.bs.no$qimage/jpeg$uhttps://media.aja.bs.no/f639714c-ae70-4b14-89b5-1f90501486e3/thumbnail.jpg$3Miniatyrbilde *950 0$aKokebok$zKokebøker$9nor$_37486200 *950 0$aMatoppskrifter$zKokebøker$9nor$_37486300 ^